user
Foodpanda Malaysia Sdn Bhd
37-01, Tower B, The Vertical Corporate Towers, Bangsar South, 59200 Kuala Lumpur, Malaysia
Penampilan
Komen
ar
Ulasan №1

I swear to god, foodpanda apps mmg paling sial . sya dah 2kali kna scam , mknan tak smpai2 pastu call center mcm kelaut “not in service” , email pun tk reply2 . susah sgt nk refund duit customer. sya tk halalkan duit tu. i will never again order from this worst apps. kita nk support , tp company mcm bangkai .

na
Ulasan №2

Saya order makanan and then bayar guna online banking tapi lepas 5minit foodpanda cancel makanan saya tapi duit dia tak refund harap pihak atasan ambik tindakan dan tolong pulangkan balik duit saya walaupun sikit tapi bukan senang nak cari duit

Mu
Ulasan №3

Aku oder makan.. payment online.. tapi kat apps tak de keluar apa apa.. dan tiba tiba oder di cancel.. sekarang aku nak refund duit macam mana.. cari nombor cs semua tak boleh pakai.. servis apa macam ni.. orang nak beli makan servis tak boleh pakai.. bagi nombor cs.. ak nak refund duit.. panda tak boleh pkai

Ma
Ulasan №4

Runner panda ni kalau boleh jangan la kurang ajar sgt time ambil barang panda..Orang bagi baik2 barang dia pulak cakap kasar2. cerewet..

ha
Ulasan №5

Teruk, order ambik masa 2 jam lebih. tak boleh pakai punya foodpanda. baik tak payah buat servis delivery barang. nak call customer servis pun tak boleh.kalau aku PM dah lama aku tutup foodpanda ni.

By
Ulasan №6

Bad n terrible..cancel order .alasa rider kata call tak jawab..padahal rider call tanya kat mana..dia yg tak reti cari.haku call balik dia tak jawab..jilake!!...pastu order haku kena cancel .hanatt betul...rider² lain elok jer hantar sampai ke rumah ..yg sorang ni takpaham ke apa .dah bg instructions..tak jauh pun 2minit jer dah boleh smpai...abis org kat rumah tu nak makan apa..menyusahkan org..yg best FP ni kata tak boleh refund sebab salah sendiri..bodoh nak mampos..melingkop cepat la FP ni aku doakan amik duit gitu..dah la caj delivery kemain mahal skrg ni .

ha
Ulasan №7

FP, saya ni loyal customer FP. selama 3tahun sy guna khidmat FP yg memudahkan customer. kenapa blok no phone sy.....???? kenapa blok email sy...???... berulang2 sy DIPAKSA SIGN In n out .. bila masuk no phone berulang2 kali tak dapat meneruskan pembelian. Server FP takda staff jaga SERVER for routine update. Atau memang sengaja buang loyal customer. Staff FP tolong tengok isu online purchase ni yer.

ai
Ulasan №8

Very bad service semalam 13 /9 /2021 (Monday) around 6.40 pm aku oder food panda online banking bayar RM 54.80 bank da deduct n antar mesej tp 1 jam 1/2 tunggu punya tunggu makanan langsung tak sampai rumah.Sampai anak-anak aku lapar nak makan makanan tak sampai.bodoh punya food panda.aku call customer care not in service aku cari kat Google nombor semua tak boleh guna.WHAT KIND OF YOUR SERVICE.Please take note la n please alert customer sudah banyak complaints tapi apa action yg u all tengok.aku call sebab aku nak minta refund duit.kalau dalam tempoh terdekat duit aku tak refund 1 sen pun aku TAK HALAL kan ya food panda.This is my 2nd time kena.dulu tak refund aku halalkan n diam je.semalam oder kena lagi 1 word je aku nak ckp aku TAK HALAL duit aku utk food panda team.Thanks.

wo
Ulasan №9

Hutang duit invoice kedai makanan Ber ribu2 ringgit mau masuk 2bulan Belum bayar LAGI.. tiba2 invoice bank transfer tukar pergi bank lain tanpa pengetahuan kmi.. penipuan besar Dalam office food Panda sendiri supaya tk byr bill kedai org... Tiada contact no utk call.. msg berkali2 bgi jawapan yg Sama n bodoh.. untrusted company food Panda.. penipuan besar ...tipu Duit customer tipu Duit kedai..makan duit sendiri.. refund tiada duit.. invoice bill tk byr kedai.. penipuan tukar Nama bankke

nz
Ulasan №10

Makin mahal....servis layan sangat teruk......email xbalas...call centre xdapat...makan gaji buta departmant servis.....

Fa
Ulasan №11

BENCI BETUL DENGAN FOODPANDA CUST SERVICE Aku ada 3 order tak dapat refund SAMPAI SEKARANG! Bila chat kat Help center memang takde apa apa respond pun SO DISSAPOINTED! AKU MEMANG TAK HALAL KAN DUIT TUUU!

wa
Ulasan №12

Teruk fare makin lama makin kurang, penat je kerja kejar batch, duduk batch 1 pon fare batch 4, harap lingkup la company kuat aniaya pekerja macam ni

Fa
Ulasan №13

Nak complain sikit..kalau agak2 kedai tu nak tutup ..closed je la ..ni tak buka order ..pastu bila orang dah order ..kau accepted ..dah tolak duit dari akaun bank ..kau cancelled ..tak tahu la salah seller ke sistem yg tak betul..dah lebih dua kali ye!! tolong lah jgn tipu duit org dgn cara mcm ni..dah auto deducted dari akaun baru nak cancel !!!!!!!!!!!!!!! eee sumpah geram..customer service pun takde function

Na
Ulasan №14

Foodpanda ada masalah ke? First time buat selfpickup da bayar bila sampai kedai tu katanya takda sebarang order? Duit da kena telan? Call custmer service pun tak dpt?

Jj
Ulasan №15

Dah buat order dan byr menggunakan online, tapi food panda app tak bagi confirmation psl order tu, dan saya tak tahu status order saya diterima atau dibatalkan. saya contact customer service melalui chat, haram jada bahasa malaysia tak pandai. next time hire org pandai bahasa malaysia, bodoh! dan duit saya burn mcm tu, order pun x masuk.

ha
Ulasan №16

Saya dh lama guna service foodpanda and dah 3,4 kali kena masalah pada order and request refund. before this ok saya dapat semula duit saya disebabkan memang salah mereka. but now dah 2minggu foodpanda ambil masa nk refund duit saya. dari 3/10 sampai sekarang tak ada respond and update status. apa benda yang customer service and finance department korang buat ?makan gaji buta ke ?ambil duit orang tapi makanan tak sampai. kenapa dah tak cukup bajet nak bayar gaji pekerja sampai ambil duit customer. jangan buat macam ni. anaiya orang tahu tak. tolong take note REFUND BACK customer punya duit.

RE
Ulasan №17

Cancel oder dan foodpanda dah ambil duit kemudian minta refund dari bulan 12 hingga sekarang belum ada respon..email sudah berpuluh kali hantar tapi tidak ada tindakbalas.syabas foodpanda!!! 0000 starr!!!!

ai
Ulasan №18

Saya rasa food panda jangan lah buka komen dari customer, masaalahnya customer punya komen memang ada yg nak menjatuhkan bisness kami sendiri.Yang tak logiknya, komen kata kuah kami basi, walhal tiap2 pagi kami akan masak dulu...komen lagi, kata kami lambat, walhal bila food panda datang kami dh siap semua tempahan custumer,Dan macam2 lagi customer komen yang tak masuk dek akal, sampai kata tak pernah rasa chicken chop macam ni tak sedap, walhal ramai customer kami yang repeat order dan ada yg jadi pelanggan tetap kami.macam mane bisness nk naik, komen mcm ni buat bisness kami jatuh oleh komen2 yang jahat ni... Nk menutup periuk nasi kami....

Ie
Ulasan №19

Harga food panda adalah sangat2 melampau. Harap dipertimbangkan lagi dengan harga dan cas2 lain yang dikenakan pada pelanggan. Delivery cas pun betul2 cekik darah gila. Kilometer tak sampai 2km bole cas sampai rm3. 99.Please think about that if u want your services ni digunakan oleh ramai orang. Sekarang banyak je services food online, so banyak pesaing lagi teruk lak harga dan cas foodpanda ambil.

Ni
Ulasan №20

Kakitangan penghantaran panda memarahi saya,Saya hanya pelanggan yang memesan makanan,Saya sangat tidak berpuas hati dengan sikap orang perkhidmatan panda penghantaran makanan,Saya perlu dia minta maafOrder code: n0ii-vurtRider name: Abdul Salim (H)Rider ID: 468632

sa
Ulasan №21

Suami saya order sarapan pg, janji 8.30 21.10.20 pg foodpanda nak hantar, tp tk sampai2, bila call restoran tmpt order mknn rider foodpanda dah ambil mknn, service amat mengecewakan. Mknn tk sampai juga. Foodpanda nak cari rezeki pun jgn rendahkan kualiti pekerjaan dgn cara mcm ni. Duit org tak baik buat mcm ni, tak berkat.

Ai
Ulasan №22

I have a bad experience, untuk restaurant sangat susah untuk berurusan dengan foodpanda tak ada nombor phone untuk contact hanya harapkan email sahaja. Lepastu, invoice selalu ambil lebih keuntungan dari restoran. Buat pemotongan salah dia kata dah betul. Buat cincai cincai dia ingat restoran kecik ni untung besar sangat ke. Untuk foodpanda saya harap awak call saya. Sebab invoice saya banyak salah dalam pemotongan.

ne
Ulasan №23

KEPADA VENDOR, HATI-HATI!Promotion seperti Panda Clicks, Promo yg berbayar dan sebagainya tu...Auto renew tiap2 bulan, walaupun kila click 1 bulan aja...dan tak boleh dicancel secara manual...Kena email kat CS baru diorang proses...MASALAHnya... berbulan tak cancel2 juga promo tu wlpn dah send email 2 kali,payment caj bertambah2 dalam invoice walapun bisnes drop teruk...

nu
Ulasan №24

Duit dah bankin dkt foodpanda,tiba tiba perhantaraan dibatalkan,apa cerita...Sya dah 2x kena dgn foodpanda...yg pertama Sya halalkan...yg ke 2 dah melampau...ermmm...kesian anak anak Sya tggu makanan...

Um
Ulasan №25

Dah boleh unistall foodpanda ni!! Before this kwn i kena, duit dah tolak oder di cancle! But now i pulak kena macam HANJIRRRRR! KATA NAK REFUND DALAM TEMPOH 24 JAM . TAPI TAKDE PON.!!! So memang tak lah nak guna lagi

Su
Ulasan №26

Betul*2 regret order dengan foodpanda. I order lepas then i cancel order. mintak refund kena tugu sampai 2 migu. dah 2 migu pun x dpt refund pun. nombor yg bg pun bukanya org jawab.. nak live chat sgt. tapi x de option untuk live chat.

Sa
Ulasan №27

Bad service!!!!!hantar salah makanan,call balik delivery.Dia ckp bukan dia salah,dia ikut order shj.Nak sendiri call center report.Tapi xda customer service number macam mana report!!! Atas semua number x boleh bagai!!!! Order rm60++,sudah bayar bg delivery tapi sampai tu hanya rm20 makanan shj!!!!

af
Ulasan №28

Orang nak buka puasa, order pukul 5, pukul 7 kena cancel . ingat lawak ke, tak tahu agaknya aku lapar. kalau ada button 0 star aku dah bagi dah

Ms
Ulasan №29

Jangan tindas orang lain.. makan duit atas usaha susah orang lain.. ikutkan tak patut ada bintang..

Za
Ulasan №30

Better Grabfood lah. Cepat dan berguna! Walau grab mahal sikit. Grab refund duit customer tak sampai 24 jam dah settle. FoodPanda ini tak benarkan customer berkomunikasi dgn khidmat pelanggan. Giler ahhh! Dah masuk 8 hari tak refund apatah lagi reply email.Cepat lah bungkus FoodPanda!

Ei
Ulasan №31

Telan duit banyak ni , banyak kali order online payment, lepas dah payment order declined 👎🏻 Lepastu nak return duit kena remind bnyk kli . Kalau tak remind burn saja duit .

Qu
Ulasan №32

Kenapa food panda ni macam bodoh eh? Aku berjuta kali nak order mesti tak boleh! Suh masukkan verify code tapi salah! Dah tu verify code yg kau anta tu jela yg aku enter. Pastu kalau nak checkout mesti tak boleh! Tolong la jangan jadi bodoh kalau buat service!

an
Ulasan №33

Not deserve even one star! cancel order tapi x refund. dah antar complaint thru email..mintak in english. Dah reply in english..still x refund pun. Alasan. promo code bleh plak dalam malay word. ALEUTO!

Az
Ulasan №34

Dah order. Tetiba cakap tak ada terima order tapi duit dah ambil. Dah dua kali dah kena macam ni dengan foodpanda . Sebelum order tu bagitahulah kedai itu tutup ke apa ke. Selepas ni memang dah tak guna food panda . Sorry.

Nu
Ulasan №35

Dah buat payment succesfull tapi order auto cancel sendiri !!! Duit mana tak dapat balik payment dah tolak dekat bank !!

Ju
Ulasan №36

Saya sangat kecewa apa yang berlaku sebentar tadi layanan yang sangat teruk Dan penghantaran yang lambat dahlah lambat lepas tu nak marah saya sebab Saya bagi duit besar kalau kamu yang berniaga kamu yang sediakan duit kecil bukan coustomer lepas tu persoalkan kenapa Saya Tak bayar online Saya nak bayar online ke cash itu hak Saya,yang penting Saya bayar Tak ada niat nak kerja tu berhenti sajalah layanan pun macam haramjadah!!lagi satu kadang kadang sampai rider tu tak nak bagi pulang baki duit Saya, dia pula yang marah sebab Saya nak baki duit Saya. biar pun rm0.50 sen kalau bukan dari hati Saya nak bagi jangan paksa Saya, Bahasa nak cakap tu pun kurang ajar ini bukan kali pertama Saya kena ini kali ke dua dengan rider yang sama!!

Di
Ulasan №37

Teruk. Baru je beli pizza. Bila dapat, hbis rosak. Sup dalam bekas tumpah semua. Masuk dalam kotak pizza plak tu.. bila chat depan servis foodpanda. Nak speaking sje. Paling teruk, belum habis chat, dah di stop nye. X hormat pelanggan langsung. Kalau aq boleh hantar gambar dlm tu lme aq hantar. Baru tau.

Ma
Ulasan №38

Sistem foodpanda yang sangat tak memuaskan hati saya.duit refund sya dari 30 mac sampai sekarang tak dapat2..orang atasan foodpanda kata 14hari duit refund dapat balik.tapi ini sudah lebih masa nya.

Sy
Ulasan №39

Food panda penipu. Scammer teruk! Kata refund duit dlm masa seminggu tapi dh dkt sebulan tak dpt lagi! Bad service ever!

Li
Ulasan №40

Order 1 jam, baru bagi tahu tak ada orang hantar... Cancel order saya.... Grab pun tak macam ini... Hot ni

my
Ulasan №41

Servis penghantaran makanan paling teruk di Malaysia. Menganiaya customer.

Li
Ulasan №42

Boikot Foodpanda lah tah pape bayar online lepas tu kena cancel, refund tah bila nak dpt... Customer service takde plak, company apa macam ni Customer service takde..chat dngn robot buat apa

Nu
Ulasan №43

Driver salah masuk blok walaupun kat alamat dah sah sah tulis nombor blok and he ask me to turun and pick up the order. worst rider. u should give proper training to rider supaya diorg ada otak and manners sikit.

Ho
Ulasan №44

Sistem selalu berubah-ubah. Kenapa ye?Dulu ada sistem hours, sekarang dah tak ada. Dengar² nak tukar kepada sistem mileage pulak. Betul ke?Lagi 1, Boleh tak kalau stop kejap ambik rider baru. Ramai giler dah skrg ni. Tak tau la nak cakap macam mana. Yang part time ok la. Yang full-time macam mana?Cara kira batch pun tak jelas. Keje beratus jam. Acceptance rate 100% pun boleh jatuh batch. Budak baru pulak naik batch 1. Yang biasa batch 1 semua jatuh batch 2 dan ke bawah.Agak-agak la weh. Kenapa banyak benda nak selindung dan tak jelas.

Am
Ulasan №45

Woii foodpanda.. order aq kena cancelled.. apakah kurang ajar sgt company ni..aq nk duit aq balik woiii.. agak2 ahh nk telan duit suka2 hati.. sptutnya sistem kena tahu la kedai dh tutup ke belum..ni tak..kedai dh tutup pun open order lagi..lancauu laaa . aq x redho kalau duit aq korang x refund.. mmg aq sue sue perkara ni kalau your company tak refund.. ingt tu..

No
Ulasan №46

Makanan di order. Tak dapat duit dah bayar on line..Dalam sistem makanan dah dihantar..dah hantar laporan pada foodpanda tak Ada sebarang jawapan..bgmana boleh gitu

Mu
Ulasan №47

Food panda punya service ni teruk, ni kali ke 3 makanan aku x sampai, duit dah byar full melalui on9 bank in, rider pn bodoh hantar makanan xde call sepatah haram, sangkut mknn dekat pintu je.. Aku kalau boleh satu bintang pon taknak bagi,

ha
Ulasan №48

Saya order KFC Rider Panda Food cancel katanya luar kawasan yang saya pelik depan rumah saya lalu lalang jet Panda Food belah mana yg luar kawasan pelik... Dah email banyak kali tapi kecewa tiada jawapan, kenapa dah teruk sangat ke Syarikat sampai nak cekau duit Pelangan dan kepercayaan orang pada perkhidmatan kamu.Tak halal Jika begini Layanan Kamu masih bersabar sebelum Saya Masukkan dalam FB atau Media Sosial Jika Masih Membisu.

Ab
Ulasan №49

2 jam makanan belum sampai. Ditambah masa lagi 75 minit. Restoren pun dah tutup, tapi masa masih berjalan. What da...

Fa
Ulasan №50

Company zionist ke? Kesian vendor kena anianya..

Mu
Ulasan №51

Foodpanda cancel sendiri order dan taknak refund duit balik scammer

Am
Ulasan №52

Rider taknak naik ke tingkat 3. Why? Apa guna order delivery if saya kena turun ke pondok guard? Bad service

mu
Ulasan №53

Payah rider or cust sume ad problem payment kurang dr gaji yg spatutnye dpt nk call cs xde number cam cilaka.. jgn smpi rider collect cod cust xbankin sbb gaji dok buat main

Eq
Ulasan №54

Food panda is rubbish.. aku tak dapat order aku la.. dah la perut lapar ada pulak rider bangkai camni..

Pr
Ulasan №55

Duit tolak 2kali dlm acc tp mkanan tk msuk order mcm mn sy nk duit sy blk?

Ak
Ulasan №56

Aku punya order kena cancel lepastu tak dapat refund. Nak contact customer service kemain payahhhh. Ada Ada hot tapi suruh pi live chat buat apa

Ca
Ulasan №57

Teruk customer service food panda. voucher hari jadi nak guna tapi cakap dah used so contac customer service pon tak bagi any solution

SU
Ulasan №58

Please send your customer food to the right person.Next time bagi pada anak yang dah besar/orang dewasa..bukan pada anak2 kecil yang tahu terima makanan dan terus makan sahaja...bcoz of your fault jiran2 boleh gaduh....please be mind of this...GIVE CUSTOMER FOOD TO THE RIGHT ONE...UPGRADE YOUR SERVICE

Ru
Ulasan №59

Servis makin teruk dan menyusahkan...... Duit laju ja rembat.....

Iq
Ulasan №60

Bila custmer oder online bg sngkn custmer boleh tak ? Nk refund punyalah susan

Da
Ulasan №61

Best delivery apps👍.But please improve your rider coz sometime rider salah jalan.Srs ah moonton aq dh bgi location ngam² kut.X kn maps/waze rosak???Or the rider..........Harap Foodpanda improve ur rider plis.Tp x pe saya maafkn sb bukan setiap manusia itu sempurna😊😊.Thank you.

No
Ulasan №62

Makanan tak sampai...duit dah deducted...rider tak bertanggungjawab!..apa salahnya hang call utk sahkan alamat...emel utk aduan langsung tak reply..

Re
Ulasan №63

HORRIBLE!! RIDER PENIPU! TAK HANTAR MAKANAN AKU. AKU NAK MAKANAN AKU!! SAMPAH.

ch
Ulasan №64

Rider tak jujur, saya sudah online payment lagi minta wang dgn keluarga sayaMacam mana buat complaint ya???

sh
Ulasan №65

I nak duit i balik... baru buat payment tetiba jer cancel order...

Az
Ulasan №66

Letak no tapi x aktif. 👎👎👎👎

Fa
Ulasan №67

Makin lama makin lambat hantar makan dekat customer.. Dari pada 30min boleh jadi berjam2 tunggu makan sampai..

En
Ulasan №68

No customer servis satu pun xdak. Bodoh

Jo
Ulasan №69

Kurang memuaskan perkhidmatan,susah nak cari mkn dgn cepat..

Kn
Ulasan №70

Order lain terima order lain.bayar 10 ringgit.makanan yang diterima bukan sepatutnya.

Sy
Ulasan №71

Delivery Service paling teruk, x guna buat discount bagai2 tapi delivery time mereput menunggu. Rubbish service

Nu
Ulasan №72

HI PLEASE REDUND MY MONEY ! JANGAN SENYAP SAHAJA YA!! JANGAN ANIAYA ORANG NI BUKAN PERTAMA YA !!

ZU
Ulasan №73

SERVIS RUNNER KAMU SANGAT TERUK!!SAYA NAK REFUND SAYA KEMBALI!!SYARIKAT FOODPANDA LANGSUNG TAK SEDIAKAN DETAIL RUNNER!!!😡😡😡😡😡😡😡😡

Ha
Ulasan №74

Bana. Bayar delivery kena turun ambil

ro
Ulasan №75

Teruk. Foodpanda teruk

fa
Ulasan №76

Company besar tiada cust9mer service untuk call.bahlol

H.
Ulasan №77

MACAM BANGANG. Salah delivery tapi tak nak pulang duit.

Ro
Ulasan №78

Duit dah ambik makan tak sampai!!!!

Mi
Ulasan №79

Menyusahkan. Tanya soalan tak membantu langsung. Menyesal join pfttttt

Ra
Ulasan №80

Suka tipu duit org....!! Boikot jela...

Ts
Ulasan №81

Service teruk nak mampus ... baik lingkup je la ..

Da
Ulasan №82

Why sya punya penghantaran lain yang dapat?

az
Ulasan №83

X bagus sbb xada bahasa malaysia....

Mo
Ulasan №84

👎

Ce
Ulasan №85

Foodpanda servis sangat teruk

Md
Ulasan №86

Order set breakfast MCD pagi, dah nk masuk lunch hour tak sampai2 🤣 aku masak meggi jelah mcm ni.

Aq
Ulasan №87

Banyak betol problem

Mi
Ulasan №88

Call tak ada siapa angkat

Mu
Ulasan №89

Benda paling sampah

mo
Ulasan №90

Menyusahkan orang

Ra
Ulasan №91

Bodoh lembap buat keje

Al
Ulasan №92

Bodoh

Ab
Ulasan №93

What happened? Nk kena tunggu berapa lama untuk saya boleh proceed order??? Saya semak di Mbb dah siap tolak dah

Az
Ulasan №94

Lancauu

su
Ulasan №95

Saya memesan makanan tetapi penunggang tidak dihantar. Saya membuat pembayaran secara online. Sekarang sudah 20 hari sedia tetapi tidak dikembalikan kepada saya. Saya menulis e-mel juga mereka membalas akan dipindahkan. Tapi sampai sekarang nak refund. Saya e-mel mereka 4 hingga 5 kali bersedia. Perkhidmatan pelanggan yang paling teruk. Wang bukan perkara mudah untuk diperolehi. Bayangkan wang saya sekarang.

Ka
Ulasan №96

Saya akan menilai sifar bintang jika ada pilihan. menunggu 2.5 jam untuk makanan saya sampai. Saya akhirnya menyerah pada tanda 2 jam dan keluar untuk menjamu selera. makanan tiba pada masa yang sama seperti ketika makanan saya di restoran dihidangkan. namun makanannya sejuk ketika tiba. kemungkinan besar mereka kehabisan penunggang, jika tiada penunggang di kawasan itu, anda harus meningkatkan peruntukan sumber anda dalam apl. tetapi ya anda kehilangan pelanggan. Semoga berjaya.

Mo
Ulasan №97

Sangat teruk. Penjual mereka hanya membatalkan pesanan orang dan makanan panda menyebut bayaran balik selepas 14 hari.. jadi bagaimana seseorang harus makan? So stupid.. this is not first time for me.. i thought they have learn something from pass.. they are just take client money.. dont carr customer terima makanan atau tidak.. dan untuk contact food panda tiada telefon nombor dan jika anda membangkitkan laporan, ia akan mengambil masa 24 jam sebelum mereka akan menghubungi anda... perkhidmatan yang teruk dari kedai dan foodpanda...

An
Ulasan №98

Hari ini 26 September 2021, saya masih belum menerima jumlah bayaran balik untuk kedai makanan saya yang dibeli sejak 31 Ogos 2021 sehingga yang terakhir dibeli pada 9 September 2021. Seperti yang dinyatakan dalam e-mel bahawa item telah dikeluarkan kerana tidak ada. Kemas kini e-mel terakhir mengenai pengembalian dana diterima pada 14 September 2021, sebagai tindak balas atas banyak keluhan saya. Walau bagaimanapun, semua pengembalian dana masih belum selesai. Mohon nasihat. Terima kasih!

NI
Ulasan №99

Saya memesan pada pukul 12.45 dan sehingga sekarang jam 2.40 belum menerima makanan saya. Jaraknya kurang dari 5km. Perkhidmatan sembang tidak berguna ... tiada penyelesaian sebenar yang diberikan. Dijanjikan 2.15, kemudian aplikasi menunjukkan kelewatan lebih lanjut. Sekarang menunjukkan 2.45. Ingin tahu adakah saya akan mendapat makanan saya. Mungkin saya akan menerimanya untuk makan malam. Saya rasa syarikat anda perlu belajar dari Grab.

Vi
Ulasan №100

Portal Restoran Foodpanda tidak mesra pengguna. Tidak dapat mengemas kini kuantiti produk, tidak dapat mengkategorikan semula produk. Jawapan dari pasukan seperti di bawah,Kami ingin memberitahu anda bahawa pilihan ini tidak tersedia kerana keterbatasan sistem. Untuk mengelakkan keadaan seperti itu, anda disarankan untuk membuang item tersebut dari menu melalui aplikasi anda. Dengan cara ini, anda tidak akan menerima pesanan item yang tidak tersedia dan ini juga akan mengurangkan kadar pembatalan pesanan. Maksudnya jika produk tinggal 2 unit di bawah, anda harus mematikannya sebagai item yang tidak tersedia. Pelanggan yang mahukan produk lebih dari kuantiti yang kita ada untuk membatalkan pesanan yang menyebabkan kehilangan pelanggan.Kami mempunyai sedikit pelanggan memberi penilaian buruk kerana kadar komisen tinggi + yuran penghantaran meningkat. Pelanggan hanya melihat jumlah harga yang mereka bayar (termasuk bayaran penghantaran).

Maklumat
3 Gambar
100 Komen
1.1 Penarafan
  • Alamat:37-01, Tower B, The Vertical Corporate Towers, Bangsar South, 59200 Kuala Lumpur, Malaysia
  • Tapak:https://www.foodpanda.my/
  • Telefon:+60 154-877 0791
Kategori
  • Pejabat Korporat
Jam bekerja
  • Isnin:Buka 24 jam
  • Selasa:Buka 24 jam
  • Hari Rabu:Buka 24 jam
  • Khamis:Buka 24 jam
  • Jumaat:Buka 24 jam
  • Sabtu:Buka 24 jam
  • Ahad:
Organisasi yang serupa