Kl
Klook Malaysia
2, No, Unit No. 33.01 & 33.02, Level 33 Mercu 2, Jalan Bangsar, KL Eco City, 59200 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
Komen
Fa
Ulasan №1

Sangat sedih dgn pengurusan klook. Booking myvi dapat alza. Kereta panjang untuk kami yang perempuan. Selama kami drive ni tak pernah lagi langgar2 ni. Tapi tula ada calar dekat kereta bukan time kami yang bawak. Time nak hantar kereta baru dia bagitahu ada calar mybe time parking orang langgar. Mybe for me its not fair la sebab benda boleh deal. Tapi orang yang deal tu muka macam puas hati sangat. Macam tu salah kami. So bayar jela malas nak panjang2 ni. Bab minyak pun berkira bagi 2 bar hujung2 je, kami yang hantar ni bagi 3 bar rilek je. LAIN KALI BAGI KERETA YANG ORANG NAK. BARU DAPAT 5 STAR. HIHIHI

Su
Ulasan №2

Tolong jangan tertipu dengan peningkatan Klook Flex, yang menjanjikan bayaran balik 50% dalam masa 7 hari bekerja sekiranya anda tidak dapat menggunakan baucar yang dibeli. Saya membeli 2 tiket Kidzania bertarikh 2 Dis 2021 dan tambah nilai tambahan untuk naik taraf Klook Flex. Saya tidak dapat hadir pada hari itu dan menyerahkan permintaan bayaran balik saya pada hari yang sama. Sudah hampir 1 bulan dan saya masih belum menerima sebarang bayaran balik seperti yang dijanjikan. Saya telah menghantar berbilang e-mel untuk membuat susulan dan balasan mereka sentiasa sama menunggu balasan daripada pasukan yang berkaitan. Saya rasa Klook sengaja menyeret permintaan bayaran balik pelanggan dengan harapan pelanggan akhirnya akan berputus asa untuk membuat susulan terhadap tuntutan mereka dan Klook boleh mendapatkan semua wang.*Kemas kini* Selepas berbilang e-mel susulan akhirnya saya berjaya mendapatkan bayaran balik saya pada 7 Jan 2022. Itu kira-kira 1+ bulan selepas saya mengemukakan permintaan bayaran balik.

Ha
Ulasan №3

Saya harap mereka membenarkan saya menyiarkan ulasan ini tanpa bintang. Saya mempunyai pengalaman yang mengerikan dengan Klook. Saya sedang mencari tiket untuk The TOP di Pulau Pinang dan menemui laman web mereka. Apabila saya menambah tiket ke troli saya, tiada pilihan untuk Dewasa atau Kanak-kanak, hanya terdapat tanda - dan + yang memaparkan bilangan tiket yang saya ingin beli dan saya menganggap bahawa tiket ini yang saya dipilih adalah untuk orang dewasa. Saya membeli 4 tiket, menerima pengesahan saya dan saya yakin ia adalah 4 tiket untuk Dewasa kerana seperti yang saya katakan, tidak ada tanda-tanda sama ada kanak-kanak atau dewasa dalam laman web dan menganggap laman web mereka mempunyai sistem pemadam yang baik. ia memberi saya tiket yang betul.Sebaik sahaja saya tiba di tempat itu, juruwang memberitahu saya bahawa tiket ini adalah untuk kanak-kanak dan untuk masuk saya perlu membeli semula tiket di kaunter dan tiket saya tidak sah untuk kami 4 orang dewasa. Tidak mahu mengecewakan keluarga teman wanita saya, saya membeli 4 tiket di kaunter. Juruwang mendesak saya untuk menghubungi Klook untuk mendapatkan bayaran balik dan menyatakan bahawa ini bukan kali pertama mereka mendengar pelanggan menyatakan masalah yang saya hadapi semasa membuat tempahan melalui Klook (selepas membaca semua ulasan ini di Google dengan jelas ramai orang menghadapi masalah ini untuk membeli melalui laman web mereka). Sedih melihat Klook hanya mengambil wang rakyat begitu sahaja.Saya menghantar e-mel kepada perkhidmatan pelanggan untuk meminta bayaran balik. Mereka memberi saya harapan bahawa saya akan mendapat bayaran balik saya dan berjanji dalam 21 hari ia akan diselesaikan. Selepas 1 bulan lebih, mereka memutuskan untuk hanya memberitahu saya bahawa saya tidak akan mendapatkan bayaran balik saya dan tiada apa yang boleh mereka lakukan. Pengalaman yang tidak masuk akal perlu menunggu selama itu dengan harapan saya dan tidak menerima bayaran balik saya.Saya menghantar e-mel kepada mereka sekali lagi menerangkan cara saya menempah melalui laman web mereka dan mengatakan bahawa ia jelas salah mereka kerana mereka tidak melabel sama ada untuk Dewasa atau Kanak-kanak. Inilah yang mereka katakan Pada masa anda membuat tempahan, kami tidak menerima sebarang laporan tentang tapak kami yang menghadapi masalah dengan tempahan, namun kami mengambil maklum balas anda dan kami akan berusaha untuk menambah baik tapak.. E-mel yang saya hantar kepada mereka bulan lalu tentang bayaran balik saya jelas merupakan laporan kepada mereka tentang ralat tapak web mereka dan mereka tidak perlu dipersalahkan atas kesilapan mereka. Jadi 4 tiket ini adalah satu pembaziran dan perjalanan saya di Pulau Pinang mengecewakan selepas menghabiskan 500+ untuk hanya 1 tempat.Tidak pernah membeli tiket di sini lagi dan perkhidmatan pelanggan mereka sangat teruk. Saya tidak akan mengesyorkan Klook kepada sesiapa. Selamat Hari!

In
Ulasan №4

Saya mempunyai pengalaman buruk dengan Klook dan saya amat menasihatkan untuk tidak menempah dengan Klook. Saya membazir RM330 untuk Pakej Pelancongan Tanjung Rhu dan mereka tidak menyediakan perkhidmatan dan hanya mengambil wang saya. Klook terus menyalahkan penyedia pelancongan berkata cuba membantu tetapi penyedia pelancongan enggan berbuat apa-apa. Tetapi ternyata penyedia pelancongan tidak menyedari semua ini. Wang itu bersama Klook dan Klook sengaja cuba mencuri wang pelanggan. Saya terkejut dengan cara mereka bertindak dan akan mengadu tentang mereka kepada pihak berkuasa.Sebagai penyedia pelancongan pelancongan, matlamat Klook nampaknya cuba dan merosakkan percutian orang ramai dengan menipu pelanggan mereka. Sekali lagi, sila jangan menempah dengan Klook kerana mereka adalah penipu!

Er
Ulasan №5

Pelanggan yang menipu dan dengan gimik pemasaran Dijamin Harga Terbaik mereka, CS mereka akan memberi anda banyak alasan dan tidak memenuhi janji mereka. Izinkan saya menghantar anda segera, anda tidak akan terlepas dengan ini. Saya akan menyerahkan aduan kepada tribunal pelanggan untuk tindakan selanjutnya terhadap syarikat anda. Lebih ramai orang akan masuk ke dalam perangkap anda jika tiada tindakan diambil daripada sesiapa.

Ne
Ulasan №6

Klook adalah penipuan! Jangan sekali-kali membeli apa-apa daripada mereka, cuma baca semua ulasan di sini dan di tempat lain. Mereka mengambil wang anda tetapi apabila anda ingin meminda jadual anda atau pengendali pelancongan tidak hadir, anda boleh mengadu sehingga lembu pulang tetapi mereka akan berhenti dan menangguhkan dan terus memberitahu anda untuk menghantar butiran tetapi akhirnya, wang anda hilang.

mu
Ulasan №7

Ini kali pertama saya membeli tiket menggunakan klook ini, saya membeli tiket untuk hadiah hari jadi rakan saya. Saya tidak melepaskan saya membeli tiket yang salah untuk kanak-kanak.. Sebenarnya saya ingin membeli untuk 2 orang dewasa. Saya meminta mereka menukar tiket kepada dewasa yang mereka katakan tidak boleh berbuat apa-apa. sebab i cant use the ticket.. No cancel no refund and no change to adult so now the ticket is burn come on la..they dont even give me solution what should i do with the ticket.I was waste my money I really2 Kecewa kerana saya ingin mengejutkan hari jadi kawan saya 😡😡😡😡

Sa
Ulasan №8

Secara tidak sengaja terlanggar laman web mereka semasa saya sedang mencari tiket gim gimnasium, melihat tawaran menarik mereka (RM6-8 lebih murah) dan merancang untuk menyemaknya kemudian sebelum memasuki tempat itu kerana ia tidak boleh dikembalikan - takut saya tidak akan berjaya, tamat sehingga saya berjaya di sana dan mempunyai kemasukan yang sangat lancar. Kali kedua juga sama, menempah aquaria klcc pada hari yang sama - 30 minit sebelum masuk tepatnya, menghadapi masalah dengan pembayaran, mereka terus menolak kad kredit saya berkali-kali, dan saya tidak mendapat tempahan Kod QR dengan segera selepas berjaya membuat pembayaran, yang saya percaya ia adalah kerana isyarat buruk di KLCC. tetapi sekarang baru sahaja menyemak ulasan mereka, terlalu ramai orang yang mengatakan Klook adalah penipuan, syukurlah tidak dalam kes saya, mungkin LEBIH BAIK kami melakukan semakan dua kali ke mana-mana tapak web vendor, pastikan mereka dibuka atau lebih baik buat tempahan pada saat-saat akhir (untuk aktiviti dalaman - terutamanya jika anda mempunyai anak seperti saya, apa sahaja boleh berlaku dalam beberapa minit, bukan?), secara keseluruhannya, pengalaman yang baik.

Je
Ulasan №9

Ia satu penipuan dengan pakej mereka. Saya membeli Gsc jadi hubungi beli 2 tempat duduk pada kod baucar RM33. Semasa saya mendaftar keluar di Gsc. Hanya tolak RM20.50 dengan menggunakan kod. Jadi saya membayar RM33 untuk mendapatkan kod promosi RM20+? Betapa bijaknya untuk mendapatkan dengan memutarbelitkan pakej yang dipanggil menjadi penipuan. Saya tidak akan menggunakan apa-apa yang berkaitan dengan klook lagi

Am
Ulasan №10

Mereka penipu. Jangan beli baucar daripada mereka. Mereka menyiarkan maklumat yang salah tentang baucar dan apabila meminta bayaran balik, mereka berkata mereka akan memulangkan anda dalam masa 3 minggu tetapi selepas 3 minggu mereka akan memberitahu anda tidak boleh membayar balik. Berhati-hati dengan penipuan ini.

Fa
Ulasan №11

Kali pertama saya menggunakannya, ia telah ditempah, tetapi saya membatalkan tempahan saya dalam beberapa minit, dan saya tidak menekan apa-apa. Nombor tempahan saya ialah: QMQ160223

Eu
Ulasan №12

Saya harap, saya boleh meletakkan tanda negatif. Saya dan isteri membuat rancangan tempahan untuk hari Sabtu untuk jam 2 petang. Tempahan dibuat pada hari Rabu. Orang-orang ini menghantar e-mel kepada kami pada jam 9:25 pagi, dan mereka mahu membuat sesi 8-11 malam. Semasa saya menelefon Klook, mereka menyalahkan penjual dan mengatakan bahawa mereka tidak dapat berbuat apa-apa. Mereka memberi saya 2 pilihan, pembayaran balik atau penjadualan semula. Saya harap mereka tidak akan menambah bayaran balik.Klook terima kasih kerana tidak mengambil berat tentang rancangan hujung minggu pelanggan anda

Ba
Ulasan №13

Saya dan keluarga duduk di pintu masuk taman hiburan. Kami tidak dapat masuk kerana Klook tidak menghantar kod QR. Mereka mengambil wang saya, mengatakan saya tidak dapat membatalkan atau mendapatkan bayaran balik. Dan mengatakan kod QR adalah masalah pada akhirnya. Saya boleh membayar wang tunai untuk masuk tetapi harganya jauh lebih tinggi secara peribadi. Oleh itu ..... Saya duduk di sini selama 20 minit sekarang tertekan dan tidak pasti apa yang perlu dilakukan.

Jo
Ulasan №14

Mereka mempunyai kelainan dalam pengembalian wang kerana pembatalan tempahan memandangkan covid kepada pelanggan untuk tempahan yang sama (saya dan suami mempunyai pesanan tempahan yang terpisah). Setelah banyak perbincangan yang kecewa dengan klook dan saling berpakat.Namun, mereka tidak menepati janji. Saya benar-benar kecewa.

El
Ulasan №15

Kami tidak bekerjasama sebelum ini, mengapa laman web mempunyai produk kami? Sila letak nombor hotline!

ha
Ulasan №16

Saya ingin membuat aduan mengenai perkhidmatan pelanggan anda di pusat panggilan anda Saya hanya memanggil nombor Singapura dan seorang wanita Filipina menjawab panggilan yang dia tidak profesional dan bercakap dengan saya sangat kasar dan menaikkan suaranya kepada saya. Dia tidak pernah mendengar saya sehingga saya selesai bercakap dan mengganggu saya semasa saya masih menjelaskan keadaan saya. Juga dia meletakkan kata-kata dalam mulut saya mengatakan dia bukan orang yang menghantar e-mel saya dari sokongan klook apabila saya tidak menyiratkan itu dan dia bercakap dengan saya dengan sangat kasar dan sopan dan pada mulanya dia berkata dia akan menyemak terma dan syarat selepas itu dia berhujah dan bercakap kembali kepada saya tidak relevan tidak berkenaan dengan pertanyaan saya. Sila bawa dia keluar dari talian sokongan khidmat pelanggan kerana dia tidak layak mendapat pekerjaan ini dan memberikan gambaran yang sangat buruk dan saya akan meletakkan pengalaman buruk ini pada ulasan dan halaman facebook anda dan ulasan Google dan juga penasihat perjalanan dan pada tahun laman web klook!

Fr
Ulasan №17

BENAR-BENAR BENAR-BENAR SUKA LUAR NEGERI SUKA SUKAN. Hanya seret hampir sebulan dan tidak benar-benar menyiasat perkara saya tetapi pada akhirnya hanya menolak untuk membayar balik. Semua sokongan diberikan kepada mereka. Ia sangat jelas masalah mereka. Sokongan Klook benar-benar sangat buruk.

Li
Ulasan №18

[MENGHINDARI] Klook membenarkan pengendali penipuan di laman web mereka. (bukti dilampirkan)Kami membeli baucar aktiviti di Klook dan pengendali tempatan mengubah tarikh dan masa (bertentangan dengan polisi Klook sendiri), memaksa kami untuk membatalkan rancangan yang telah dibuat. Pada hari aktiviti, pemandu tidak muncul di hotel kami. Saya menghantar SMS kepada pengendali tetapi tidak mendapat sambutan. Setelah menunggu lebih lama, saya menghubungi operator yang hanya berkata: Saya akan memeriksa dan memberitahu anda. Dia tidak memanggil saya kembali. Ini berlaku dua kali, dan kami tidak menerima panggilan balik dari operator kedua-dua kali. Setelah menunggu hampir satu jam tanpa kemas kini (tidak mengetahui sama ada ada yang datang sama sekali), kami memaklumkan kepada operator bahawa kami tidak boleh menunggu lebih lama dan meminta pengembalian dana. Dia mengatakan bahawa dia akan bercakap dengan atasan dan memanggil kami kembali. Sudah tentu, dia tidak.Hari ini, Klook memberitahu saya bahawa pengendali enggan memberi saya bayaran balik dan berharap saya faham (tidak, saya tidak). Dari tinjauan yang lalu, nampaknya ini adalah modus operandi syarikat tempatan untuk menjual lebih banyak tiket, menukar masa (dengan berbohong mengenai cuaca buruk) dan berharap orang membatalkan sehingga mereka dapat menyimpan wang. Ulasan yang saya lampirkan adalah pada tahun 2018, yang bermaksud Klook tidak mengambil tindakan sekurang-kurangnya 2 tahun. Ini adalah penipuan terang-terangan yang berlaku selama bertahun-tahun. Saya akan membuat aduan mengenai pengendali tempatan kepada KPDNKK / Tourism Malaysia sehingga ini tidak akan berlaku kepada orang lain pada masa akan datang.Jangan gunakan Klook. Apabila berlaku, mereka tidak akan melindungi anda. Anda tidak memerlukan tekanan yang tidak perlu dalam hidup anda. Tambahan, lawatan jauh lebih murah apabila anda tiba di destinasi anda. Selamat 2021, pembaca!

Ca
Ulasan №19

Saya mengarahkan tiket untuk KLCC Aquarium pada hari ke 7 pada keesokan harinya pada hari ke-6 bulan ini, tetapi anda hanya meminta saya untuk Kod QR pada ke-8 Saya meminta bayaran balik dan saya tidak memberi perhatian Adakah ini penipuan?

ja
Ulasan №20

BAGAIMANA HUBUNGI ANDA !? BUKAN E-mel! HOTLINE SILA. Jangan tunjukkan barang yang tidak tersedia dan biarkan kami membeli. Begitu sukar untuk saya menyelesaikannya sekarang kerana anda sangat sukar dijangkau!

li
Ulasan №21

Tiada perkhidmatan tindak balas pelanggan mengenai permintaan bayaran balik. USJ telah ditutup sejak awal perarakan dan seret ke akhir perarakan. SLA yang paling teruk!

Da
Ulasan №22

Sangat tidak profesional, dan semasa saya membaca ulasan saya sangat gembira kerana mereka kehilangan maklumat hubungan saya.

Ca
Ulasan №23

Pengalaman perkhidmatan pelanggan yang teruk

Ra
Ulasan №24

Rasis

Do
Ulasan №25

PERKHIDMATAN PELANGGAN TERRIBLE!

Maklumat
0 Gambar
25 Komen
1.2 Penarafan
  • Alamat:2, No, Unit No. 33.01 & 33.02, Level 33 Mercu 2, Jalan Bangsar, KL Eco City, 59200 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
  • Tapak:http://www.klook.com/en-MY/
Kategori
  • Pejabat Korporat
Jam bekerja
  • Isnin:10:00PG–6:00PTG
  • Selasa:10:00PG–6:00PTG
  • Hari Rabu:Tutup
  • Khamis:Tutup
  • Jumaat:10:00PG–6:00PTG
  • Sabtu:10:00PG–6:00PTG
  • Ahad:
Organisasi yang serupa