user
Anggerik Mall (UTC Selangor)
no 1-3 first floor UTC Selangor/Anggerik Mall, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Penampilan
Komen
am
Ulasan №1

Pergi buat surat beranak baby (appointment). servis laju & staff membantu.

fa
Ulasan №2

Terima kasih pada doktor di kat utc kerana layanan yg telah diberikan .. namun saya masih ada lagi simtom sakit perut Dan tangan Dan belakang saya masih lagi terasa sakit mungkin sebab dos 2 .. tq doktor utc

AI
Ulasan №3

Segala pejabat ada time bukak tutup sampai pukul 1pm+- shj due to pandemic. Kalau nak dtg, dtgla pagi ya. Ramai.

Ya
Ulasan №4

Terbaik servisnya anggerik Mall(UTC Shah Alam)terdapat di dalamnya pejabat JPN,JPJ,klinik kerajaan,Zakat Selangor dan lain2 macam kedai pakaian ,kedai serbaneka serta lain2 lagilah di dalamnya

Ku
Ulasan №5

Mudah, ada kedai, food court dan pelbagai urusan berkaitan kerajaan ada disini.

Ra
Ulasan №6

Jabatan kerajaan ,jpn,jpj imigresen , kedai makan semua ada

bu
Ulasan №7

Imigration dept,jpj,ic,dental,tabung haji,ptpn, one stop centre

Na
Ulasan №8

Pelbagai servis kerajaan ada di sini dan sangat convinient

Mu
Ulasan №9

Mcm2 government services ada di sini. JPJ dye laju giler wat kerja and sekejap jer x smpai sejam 40 org boleh selesai. Suasana teratur, parking cukup...nak selamat dtg lagi hari kerja.

Iz
Ulasan №10

Kemudahan banyak. Semua bedasarkan temu janji di waktu pedemik

Mo
Ulasan №11

Perbagai ajensi kerajaan dan swasta bank di dalam satu tempat atau bangunan dapat memudahkan orang ramai yang ada urusan dengan agensi tertentu sama ada bank, kerajaan dan swasta dapat menjimatkan masa terletak didalam kawasan bandaraya dan jalan utama terdapat banyak lot parking kereta dan motosikal disediakan oleh pihak pengurusan atau kerajaan.

U
Ulasan №12

Tidak berfungsi spt d harapkan... Banyak masalah d tempat ni...lokasi,parking,lift dan ascalator dan itu dan ini

Fi
Ulasan №13

Utc selangor,memudahkan urusan antara rakyat dan agensi kerajaan terpilih.terima kasih,jasamu dikenang

ct
Ulasan №14

Ramai giler hujung minggu.Pi amek no jpn dulu, tp no jpj kena pggil dulu...Sbb jpn satu no dlm 10 minit...

Mu
Ulasan №15

Kaunter JPJ cepat

Re
Ulasan №16

Since PKP sekarang nie.. urusan berkaitan kenderaan banyak yang berubah..contohnye JPJ.. walaupon di tempat tinggal saya berdekatan sangat dengannye tapi ade urusan yang tidak dapat dibuat di situ..di Anggerik Mall (UTC Selangor) selain pejabat JPJ, ade juga pejabat JPN dan IMigresen kalau xsilap.. berurusan di pejabat JPJ di sini.. walaupon ramai orang tapi yang saya lihat semua kaunter dibuka dan petugasnya ramah melayani urusan..untuk maklumat anda yang mungkin belum tahu..pejabat JPJ ini dibuka juga pada hari Ahad 😁

Go
Ulasan №17

Terbaik semua ada di sini idea bijak dari kerajaan dahulu

No
Ulasan №18

Semua perkhidmatan kena buat temujanji

Ab
Ulasan №19

Kawsan yang bagus ... boleh berurusan dengan pejabat kerajaan.. jpj, kastam, klinik,asb, LHDN, dan lain2.. tempat makanan murah2. .. terbaik..😊👍

Fa
Ulasan №20

Ok, tempat yang baik.

Na
Ulasan №21

Perkhidmatan seperti klinik kesihatan dan klinik gigi pun laju. Tak menunggu lama. Staff pun ramah sangat. Rasanya sebab tak ramai yang pergi ke situ. Orang lebih prefer kk di tempat lain. Tapi kalau nak cepat pergi lah sana sebab tak ramai orang 🤭

Wa
Ulasan №22

Macam macam ada sila berkunjung kesini

av
Ulasan №23

Staf TABUNG HAJI semuanya baik.. mesra pelanggan..

Za
Ulasan №24

Kawasan ditengah bandar,mempunyai kemudahan parking yg byk dan berhampiran, dilengkapi kemudahan tempat makan dan membeli barangan keperluan, bersih dan selesa.

Si
Ulasan №25

Just nak bagitahu yang utc ni tutup pukul 4.30 pm

Sa
Ulasan №26

Konter2 kerajaan semua nya ada kat situ bah..

fa
Ulasan №27

Zaman PKP ni kena buat appointment online baru boleh berurusan. tanpa appointment akan disuruh balik.

FA
Ulasan №28

Thank you penyelamat di ptg hari.. pkul 4 jpj padang jawa ttup.. tp utc sempat pergi td.. alhamdulillah

Mo
Ulasan №29

Panas.. no aircond...

Me
Ulasan №30

Pelbagai jabatan ada di sini. Tabung haji,JPN,JPJ dan klinik

Ah
Ulasan №31

Terbaik, lengkap cuma agak panas kerana terlalu ramai. Kaunter ada banyak tapi buka hanya 1. Macam mana ?

in
Ulasan №32

Pertama kali datang agak kurang mahir.... Lagi kali ok suda.... 😇😇😇😇

Ar
Ulasan №33

Boleh buat pelbagai urusan di satu tempat,ada ssm,jpj,klinik biasa,klinik gigi,tabung haji dan lain2..tapi yg tak best parking agak terhad utk tempat tumpuan sebegini..

no
Ulasan №34

Tiga kaunter je buka .. pelanggan biasalah mesti nombor giliran 120 lebih

Ay
Ulasan №35

Pergi sini untuk checkup dekat KK lepas kerja. Dalam pukul 5.30pm ke 6pm. Tempat clear, parking ada dan tak ramai orang. Doktor yg saya jumpa dekat kk sini pun baik. Nurse pun baik especially melayan anak lelaki saya yg sangat aktif explore klinik 😅

Ha
Ulasan №36

Senang mudah cepat mesra

bu
Ulasan №37

Servis laju la

Di
Ulasan №38

Menunggu 3 jam utk urusan di JPJ...

Si
Ulasan №39

UTC kan. Semua ada lah. Cuma macam tak make sense yg tabung haji pukul 4 dah tutup

Fa
Ulasan №40

Mudah, segala urusan boleh dilakukan disini

Mu
Ulasan №41

Kalo nak cniey kena p kol 6 amek nombor giliran..before kol 8 nombor dah habis ..utc apa benda ntah....

FI
Ulasan №42

Tempat memudahkan urusan. Sebab sabtu ahad buka

Al
Ulasan №43

Best👍👍👍 tempat 1 malaysia. harap isu rasis di malaysia berkurang. dan kita terus bersama2 antara satu sama lain tak kira bangsa atau agama. malaysia boleh

pu
Ulasan №44

Alhamdullilah wlpon lesen p ak da mati setahun.. msih bleh renew lg kt jpj..xramai org lgsng kt sni haha better sini la dr kt padang jawa tu

Ah
Ulasan №45

X msuk pn

Ik
Ulasan №46

Aku prgi sini renew roadtax je.

Ai
Ulasan №47

Macam macam ada, haritu pergi renew lesen kat jpj, sangat pantas walaupun beza nombor agak jauh pada mulanya

az
Ulasan №48

Amat baik terutama kepada pemandu kenderaan berat dapat membaharui lesen memandu dan lesen kenderaan barangan.disebabkan perjalanan jauh.tampa menunggu hari berkerja biasa.

Id
Ulasan №49

Sini semua ok kecuali parking. Makanya, marilah kita parking beramai-sama di tepi jalan hahaha... Abam mbsa please dont saman me

Li
Ulasan №50

Mesra pelanggan...pegi pon utk renew lesen...cepat la jugak...

Ah
Ulasan №51

Datang ke Klinik Pergigian UTC Shah Alam. Staf yang mesra dan sangat membantu, persekitaran yang selesa dan sangat bersih, ruang menunggu yang lapang.

Ab
Ulasan №52

Banyak perkara boleh di lakukan di sini...semua Ade Kat sini senang Dan cepat

Ci
Ulasan №53

Semua urusan boleh diselesaikan di situ. Urusan I/c, imigresen, lesen kereta Dan m mcm² lagi

Je
Ulasan №54

Masa ni ada Perlawanan mobile legends

Ab
Ulasan №55

Memudahkan urusan... Acam2 adooo 👍🏻👍🏼👍🏽

Um
Ulasan №56

Mesra pelanggan.

Mo
Ulasan №57

Pelbagai urusan di utc selangor klinik kesihatan & gigi, JPN, JPJ, JIM, JKM, Job Malaysia, kementerian Pertanian, pusat Maklumat Rakyat, Jabatan Penerangan & PDRM

su
Ulasan №58

Xperlu risau lagi.. UTC kan adaa

As
Ulasan №59

Terbaik

Um
Ulasan №60

Operating hours for weekend sampai pkl 430 shj. Saya sampai 450pm kaunter dah tutup..

ah
Ulasan №61

Banyak agensi kerajaan cuma tidak boleh terlalu ramai pelanggan kerana ikuti SOP PKPP.

Da
Ulasan №62

Siapa awal dia cepat ..

Az
Ulasan №63

The best place for JPJ, imigration and klinik kesihatan

Ch
Ulasan №64

Busy gila tempat ni!

Ab
Ulasan №65

Waktu operasi UTC Selangor yang baru bermula 22 Januari 2019.

Ka
Ulasan №66

Banyak kemudahan kerajaan di sini.. JPN.. imegresen.. ptptn.. dan lain2.

M
Ulasan №67

JPJ, patut sediakan lebih banyak kaunter, dan staff..

AI
Ulasan №68

Urusan sng

Zo
Ulasan №69

Semua ada di sini. Sangat berguna untuk semua warga Shah Alam. Kedai Emas pun ada.

Ge
Ulasan №70

Ya setakat ini saya berpuas hati berurusan dengan pelbagai sektor jabatan kerajaan disini,terutama nya jabatan JPJ tutup sampai pukul 9.00mlm

za
Ulasan №71

Buat pengetahuan orang ramai, untuk UTC JPJ hari Jumaat hanya dibuka selepas Solat Jumaat. Hari ini 2 kali saya datang ke sini. Pagi alhamdulillah mudah parking rupanya sebab JPJ tutup.Datang petang Masha Allah agak payah parking jadi limit ramai yang datang untuk urusan jpj dan bila sampai dapat nombor giliran menunggu 100++ lebih juga. Dalam sejam setengah baru dapat nombor dipanggil.

Al
Ulasan №72

Banyak tempat Agensi kerajaan di sini. Cth LHDN, Ptptn dll

Sy
Ulasan №73

Weng to tabung haji here.

Fa
Ulasan №74

Apabila waktu menghampiri tengah hari memang ramai orang dan agak susah nak cari tempat letak kereta di sini. Banyak pejabat agensi² kerajaan yang terdapat di sini. Di tingkat 1 ada medan selera dan tingkat 2 ada pelbagai pilihan agensi² pelancongan yang menyediakan pakej mengerjakan umrah dan pakej pelancongan yang menarik.

Sy
Ulasan №75

Tempat pelbagai kemudahan, jpj pun buka sabtu ahad 👍👍👍

Ri
Ulasan №76

Semua ada....tandas..kedai makan..ruang solat...cuma 1 je kurang...parking terhad

Am
Ulasan №77

Make sure call dulu tanya blh buat dekat utc sblm datang ye . Kalo tak sia2 dtg. Sis dh dua kali kena dgn jpj + imigresen

mo
Ulasan №78

Kalau datang hal jpj parking agak penuh dan beratur nombor boleh tahan panjang. Expected time menunggu sehingga 2jam untuk urusan jpj dan nombor giliran 100 lebih 😅

la
Ulasan №79

Senang berurusan kt sini,harap tambah lagi agensi goverment kat sini

Ha
Ulasan №80

Semua lengkap JPN, TABUNG HAJI

1K
Ulasan №81

UTC shah alam, menyenangkan warga lembah klang untuk menyelesaikan urusan pelbagai dengan JPN, Myeg, Tabung haji, zakat, klinik kesihatan dan bnyk lagi dengan cepat dan mudah, segalanya ade disini,. Food courd, surau , tempat istirehat, dan memudahkan ibu utk menyusukan anak serta menukar lampin bayi..cuma pandai2 lah cari tempat parkir, kerana parking lot agak terhad disini..

Ra
Ulasan №82

Masalah parking.. Nak cari je dah makan masa hampir sejam... Berpusing-pusing je smpai ada kekosongan.. Lain kali kalau dah tahu parking penuh.. Pihak brkaitan tolonglah tutup dahulu kemasukan kreta.. Dah ada kosong.. Buka semula..

Fa
Ulasan №83

Parking sikit, terpaksa pusing 3 4 kali untuk dapatkan parking. Lepas tu, MBSA saman pula orang² yang parking tepi jalan. Tolong lar sediakan parking secukupnya. UTC kot dalam mall ni, mesti lar ramai orang! Kaunter immigresen slow dan awal² dah habis nombor . Wasting my time pergi UTC ni.

ad
Ulasan №84

Patut pergi Cuba coconut shake kat level 1. Sedap

Ka
Ulasan №85

Urusan kerajaan, TH, JPJ etc. Nice food at Food Court

Mu
Ulasan №86

3 kali dah datang, mall ni mmg totally no aircond, lousy

sh
Ulasan №87

Parking susah sikit...tapi byk service di sini...mudah utk kita semua.

Wi
Ulasan №88

One stop center untuk urusan hal hal Berkaitan pejabat kerajaan

Ha
Ulasan №89

Buat hari ahad pon urusan laju.

Be
Ulasan №90

Berurusan di kaunter ASNB. Senang & selesa. Ruang tempat tunggu yang banyak. Staff yang peramah. Cuma tempat letak kereta sahaja yang bermasalah. Berhawa dingin & selesa.

fa
Ulasan №91

Utc yang selesa,👍👍👍👍

Si
Ulasan №92

Nasi campur Selera pantai timur sedap dn murah.

Su
Ulasan №93

Bagus dan cepat ..

Da
Ulasan №94

Tabung Haji. Smooth je sebab pagi tak ramai orang. Better pergi pagi untuk mengelakkan ramai orang.

mu
Ulasan №95

Barangan digital

A
Ulasan №96

Servis JPN yang cepat. Efisyen!

Az
Ulasan №97

Cari tudung labuh? Datanglah ke Hijaab Shop di UTC Sgor @ Anggerik Mall

Ha
Ulasan №98

Banyak agensi kerajaan di sini.. nak buat apa-apa pun senang.... Ramah mesra semuanya

M-
Ulasan №99

Urusah imigresen. Lama tak datang, sejak jadi UTC dah meriah. Dulu tak ramai masa Anggrik Mall.

Ha
Ulasan №100

Bangunan utc di shah alam untuk agensi kerajaan dibawah satu bumbung

Maklumat
100 Gambar
100 Komen
4.3 Penarafan
  • Alamat:no 1-3 first floor UTC Selangor/Anggerik Mall, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Tapak:https://anggerikmall.wordpress.com/
  • Telefon:+60 3-4007 1255
Kategori
  • Pusat beli-belah barangan terus dari kilang
Jam bekerja
  • Isnin:1:00–10:00PTG
  • Selasa:1:00–10:00PTG
  • Hari Rabu:1:00–10:00PTG
  • Khamis:2:45–10:00PTG
  • Jumaat:8:00PG–5:00PTG
  • Sabtu:8:45PG–5:00PTG
  • Ahad:1:00–10:00PTG
Organisasi yang serupa